Van toeleveringsbedrijf voor de lokale landbouw naar internationale, industriële leverancier

Het familiebedrijf Bouton in Vlamertinge (Brandhoek) ontstond al enkele generaties geleden, nog voor de eerste wereldoorlog.

In 1970 nemen Fernand Bouton en José Patou de zaak over van vader Julien Bouton. Op dat moment is Bouton een handel in granen, meststoffen, veevoeders en zaaigranen. Dankzij een sterke groei investeert het bedrijf in 1980 in een nieuwe site met weegbrug verder in de straat. De nieuwe site creëert niet alleen meer opslagcapaciteit, maar laat het familiebedrijf vooral toe om hun verdere ambities waar te maken.

OVER ONS

Nieuwe generatie

José Patou overlijdt in 1987 op 39-jarige leeftijd. Vanaf dan helpen de drie kinderen (Katrien, Charlot en Pieter) hun vader het bedrijf verder te runnen. In 1992 stapt oudste dochter Katrien Bouton mee in het bedrijf van haar vader. In 2000 neemt ze samen met haar echtgenoot Alexander Vermeersch het roer volledig over. De huidige generatie staat klaar om Bouton verder op de kaart te zetten!

Investeren om te groeien

Onder hun leiding wordt het bedrijf grondig gemoderniseerd. Alexander en Katrien zijn er ook van overtuigd dat ze een breder gamma kunnen aanbieden en nieuwe markten kunnen aanboren. In 2004 wordt dan ook fors geïnvesteerd. Er wordt een maïsdrogerij aangekocht, er worden nieuwe loodsen gebouwd en ook het eerste personeelslid wordt aangeworven.

Alexander en Katrien blijven op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten. In 2010 wordt de eerste graanvlokkerij opgestart. Die wordt de basis van de productie van vlokken. Door hun klantgerichtheid, flexibiliteit en aanhoudende kwaliteit realiseert het familiebedrijf een jaarlijkse groei.

Vandaag zijn een 20-tal medewerkers actief binnen Bouton. Allemaal hanteren ze dezelfde waarden en zorgen ze ervoor dat Bouton elke dag opnieuw kwalitatieve producten kan aanbieden, vanuit een bedrijf waar de klant centraal staat.

Deze website is ontwikkeld met de steun van:Flanders Investment & Trade
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het